Mida teha kui isa on reisil ja ema on kadunud?

2. Ema, isa, lapsed
Sari: Hammarby juhtumid  #2
Autor: Carin Gerhardsen
Tõlkija: Heidi Saar
Kirjastus: Eesti Raamat (Krimiraamat) 2023
329lk./721lk.

Lugemise väljakutse 2024:  47. Raamat, mis jäi eelmisel aastal lõpetamata

Kui nüüd ausalt üles tunnistada, siis vanaaasta õhtul, kui ma viimase 2023.aasta raamatu lõpetasin ja teadsin, et uude aastasse on vaja mingit raamatut, mis jääb lõpetamata, siis igaks juhuks lugesin hästi mitme ootel raamatu algusest paar rida ära, et oleks, mida siia teemasse panna. 

Kolmeaastane Hanna ärkab ja mõistab peagi, et on kodus luku taga. Ta teab, et tema isa on Jaapanis, aga kuhu on kadunud ema ja väikevend? Ema ei jätnud teda ju lihtsalt maha? Järgmisel hommikul leiab politseinik Stockholmi metsaalusest teadvuseta beebi ja kohe pärast seda prügikasti peidetud ema surnukeha. Kummalisel kombel pole keegi nende kadumisest teatanud. Just siis, kui politsei hakkab asja uurima, saabub teade, et kruiisilaeval on mõrvatud teismeline tüdruk. Kui politsei ohvri kodu külastab, selgub, et ohus võib olla ka tema õde. Kas Hammarby kriminaalkomissar Conny Sjöberg ja tema meeskond suudavad juhtumid lahendada enne, kui on liiga hilja? 

Põnevust oli piisavalt ja kahtlaseid tegelasi samuti. Õnneks kõik tegelased ei olnud pahad ja kahtlased, oli ka neid, kes olid headuse poole peal. Samas kohati politsei jälle ei näidanud oma hoolivust ja inimeste uskumist piisavalt hästi ja seega sai nii mõnigi asi juhtuda. Eks kirjanik hoidis ka sellega põnevust üleval ja ajas kohati lugejat segadusse, et kes siis on tegelikult kes ikka. Ega ka politseinike eraelu ei möödu just ilma keerdkäikudeta ning ka seal on omad mustad lambad mängus. Lugemise ootel on juba ka sarja kolmas raamat (esimesed read ka juba loetud).

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar