Mõrv või õnnetus?


12. Külmad valged talveööd
Sari: Saarestikumõrvad  #3
Autor: Christoffer Holst
Tõlkija: Mari Tuulik
Kirjastus: Eesti Raamat (Krimiraamat) 2023
246lk./2622lk.

Lugemise väljakutse 2024: 24. Pilves selgimistega. Raamat, mille kaanel on päike või pilved (kaanepildidl või pealkirjas)

Kui nii tihedalt lund sajab, siis ikka võtab aega kuni need pilved ära selginevad ja päike välja tuleb. 
Kolmas raamat saarestikumõrvade sarjast. Seekord siis ei ole tegevuspaigaks küll enam saar, vaid Rootsi mäesuusa kuurort, kuhu Cilla sõbrad ostavad omale majakese. Seekord läheb Cilla jõulupühi veetma sõprade juurde lumme mattunud Idre Fjälli külla. Kui ometi ka poiss-sõber Adam oleks saanud kaasa tulla! Aga Cillale kõlbab kaaslaseks ka Adami ema, särtsakas Rosie. Ja kui tuleb uudis, et külas on salapärastel asjaoludel saanud surma üks noormees, siis saadab küll Adam sõnumi, et Cilla hoiaks ema sealt eemal, aga juba on hilja. Selle õnnetult surma saanud noormehe leidiski juhuslikult Rosie. Ja muidugi peavad naised siis selguse majja tooma, mis seal siis juhtus ja kes on kes. Taas saab lugeja asjast varasemalt aimu kui tegelased, sest paralleelselt saab lugeda mitut liini, mis lõpuks kokku saavad. 
Kiire ja kerge muhekrimi lugemine. Väga ei pane mõistust proovile, et kuritegu lahendada enne raamatutegelasi. Üpris mõnus sari, eks näis, kas aastaring saab ikka täis ja kevadelugu ka kunagi ilmub...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar