Lasteraamatupäkapikk 04.12


 10./157. Agnes ja villa saladus 

Sari: Agnes #2
Autor Tuutikki Tolonen
Tõlkinud Helena Lemendik
Kirjastus Eesti Raamat 2021

184lk./1066lk./31536lk. 

Keskmisele koolieale

Selle raamatuga ma tegin nüüd sohki. Lugesin eelmisel õhtul sarja esimese raamatu ning see osutus nii põnevaks, et tahtsin kangesti teada saada, kuidas lugu edasi läheb. Seega pühapäeva hommikul jätsin päkapiku raamatuvirna aknalaual puutumata ning lugesin enne ülestõusmist kiiresti selle raamatu läbi. Kuna tegemist on siiski lasteraamatuga, siis paigutasin ta kalendri lugemise alla. 

Agnes ja tema ema on pärinud vana villa, milles juhtuvad seletamatud asjad. Tubades hõljub olematute lillede lõhn ja hommikuti on lahti klaveri kaas, kuigi keegi ei ole pilli puutunud. Ja miks kajavad ülakorrusele viival trepil sammud? Agnese vaarema päevikuid ja maja ennast uurides saavad Agnes ja Pulla teada, et vana villa peidab endas uskumatuid saladusi. 

Esimene osa oli ehk tsipake põnevam ja ootamatum kui nüüd see teine, aga põnevust jagus piisavlt ka siia ning veidike ootamatuseid. Siiski see osa oli rohkem ettearvatavam, kuidas lugu kulgeb. Kolmas osa on ka ilmunud, aga kahjuks pole veel tõlgitud, loodetavasti saab ikka varsti ka seda lugeda. Mulle meeldis, hea laste sari, soovitaks eriti tüdrukutele.

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar